Oro Bailén (Хаен, Андалусия)

Цена
Филтри
Марки
Регион
Сорт маслини
Опаковка
Разфасовка
Био сертификат
Oro Bailén (Хаен, Андалусия)

Oro Bailén е обявен за най-добър производител на маслиново масло екстра върджин в света
"THE WORLD'S BEST OLIVE OIL MILL 2022/2023": https://www.wboo.org/worlds-best-olive-oil-mills.html


Три от продуктите на компанията са в Топ 10 на най-добрите маслинови масла в света:
Oro Bailen Picual (5-то място), Oro Bailen Hojiblanca (7-мо) & Oro Bailen Arbequina (8-мо).

 

Една от успешните истории в отглеждането на маслинови насаждения и производството на маслиново масло екстра върджин е тази на семейната фирма Gálvez-González. Маслиновите насаждения и производството се намират във Виянуева де ла Рейна (Villanueva de la Reina) в провинция Хаен (Андалусия) на 400 метра надморска височина между южните склонове на Сиера Морена (Sierra Morena) и долината на река Гуадалкивир (Guadalquivir).

 

Премиум маслиновото масло екстра върджин Oro Bailén се добива от маслини от т. нар. ранна реколта, обикновено през месец октомври, когато може да се извлече истински сок от маслини при оптималната им зрялост. По този начин полезните съставки от плода се запазват в маслиновото масло в най-голяма степен, а палитрата от аромати и вкусове е богата и интензивна. При маслиновите масла от ранна реколта са особено отчетливи трите основни характеристики на премиум маслата: плодовост, горчивост, пикантност

 

Важен фактор за високото качество на маслиновото масло е бързата обработка на плода (до 2-3 часа от беритбата), както и температурният режим при извличане на маслото. Студената екстракция е само чрез механични средства, като температурата е под 22°C (при стандарт до 27°C). Съхранението на готовата продукция се извършва в големи метални резервоари при контролирана температурна среда (18°C - 22°C), като при нужда се пристъпва към бутилиране според потребителското търсене.